Hur mycket kostar en gynundersökning?

Hur mycket kostar en gynundersökning?

Hur mycket kostar en gynundersökning?

Vad kostar en gynundersökning? Du behöver inte betala något om du blir undersökt på en ungdomsmottagning, eller ska testa dig för gonorré, klamydia eller någon annan könssjukdom som ingår i smittskyddslagen.

Vad kostar NIPT test Borås?

Där testet finns erbjuds det endast till vissa grupper. Det kan exempelvis vara gravida som fått hög sannolikhet för kromosomavvikelse på KUB-testet. NIPT är då kostnadsfritt. För att göra fosterdiagnostik behöver du en remiss.

Hur bokar man Gynundersökning?

Du kan kontakta de flesta mottagningarna genom att logga in. Du kan alltid ringa och få sjukvårdsrådgivning på telefonnummer 1177.

Vad är Mikrodeletioner?

Mikrodeletioner är en avvikelse i en liten del av en kromosom. Avvikelsen är inte åldersrelaterad och testet analyserar mikrodeletion 22q11.2. Övrig utökad analys görs på könskromosomavvikelser vilket innefattar test för monosomi (Turners syndrom) och könskromosomuppsättning (Klinefelters syndrom).

Vart vänder man sig med gynekologiska besvär?

Har du gynekologiska besvär ska du i första hand kontakta din vårdcentral där man tar hand om dig med besvär som inte behöver bedömas av gynekolog.

När blir man kallad till gynekologen första gången?

När man fyller 23 år så kallas man för första gången till cellprov. Mellan 23-50 års ålder så erbjuds provtagning var tredje år. När man fyller 50 år så kallas man med 5 års intervall, upp till 70 års ålder. Man blir kallad automatiskt till den barnmorskemottagningen som ligger närmst, och provet görs av en barnmorska.

Relaterade inlägg: