Hur mycket kostar en Cairnterrier?

Hur mycket kostar en Cairnterrier?

Hur mycket kostar en Cairnterrier?

Cairnterreir. Priset för en valp är från cirka 10 000 kronor och uppåt. Medellivslängden för en hund är cirka 10-12 år - mycket storvuxna raser har dock kortare medellivslängd. Innan leverans ska valpen ha avmaskats minst två gånger.

Hur många valpar får en Cairnterrier?

I genomsnitt registrerades under perioden ca 560 valpar/år fördelat på ca 150 kullar/år. Till dessa har under perioden använts ca 80 olika hanar/år.

Hur är Cairnterrier?

Den är robust, orädd till sin läggning och uppträder självsäkert men inte aggressivt. Den är nyfiken, självständig, kvick och alert. Rasen kräver en lagom dos av stimulans och motion. En cairnterrier är mycket social och har därmed en stark flockkänsla.

Är Cairnterrier allergivänlig?

Cairnterrier är en av flera bra hundraser för allergiker. Detta då denna ras fäller minimalt och därmed kan producera mindre mjäll. Värt att notera är dock att dessa hundar endast fäller väldigt lite om deras pälsar vårdas på regelbunden basis.

Hur mycket ska en Cairnterrier väga?

Hane: 6–7,3 kg Hona: 6–8 kg Cairnterrier/Vikt

Hur trimmar man en Cairnterrier?

Det bästa är nog om man kan trimma ganska ofta, typ var 3:e månad för att bygga upp pälsen i lager. Då slipper hunden bli helt naken, utan har hela tiden päls på gång. Öronen håller man efter lite hela tiden, plocka bort de långa håren på örats yttersta tredjedel. Tassarna kan du hålla runda med en vanlig sax.

Relaterade inlägg: