Var kan jag köpa en hund?

Var kan jag köpa en hund?

Var kan jag köpa en hund?

Välkommen till Köpahund.se! Köpahund.se är Svenska Kennelklubbens valphänvisningssajt. Här hittar du presentationer av närmare 300 olika hundraser, valpkullar till salu och kontaktuppgifter till SKK-anslutna uppfödare. Vi har också samlat massor av tips och råd för dig som är nybliven hundägare.

Hur mycket kostar en gråhund?

Räkna med att en valp i bra inköp kostar mellan 6000 och 10 000. Valpen ska vara registrerad i Svenska kennelklubben samt id-märkt med antingen chip eller tatuering. Därtill bör valpen även vara avmaskad ett par gånger, samt vaccinerad och veterinärbesiktigad.

Kan man köpa valp på Blocket?

Tips inför ditt hundköp Besök alltid hunden och säljaren i deras hemmiljö innan köpet, om säljaren inte tillåter detta, avstå från affären och anmäl annonsen till Blocket! Aldrig köpa hundvalpar som är yngre än 8 veckor. Inte köpa hundvalpar som kostar mindre än 1000 kr. Betala aldrig i förskott till bankkonto.

Hur säljer man en hund?

Hundens registreringsbevis ska alltid medfölja vid försäljning. Som privatperson måste du upprätta ett eget avtal eller förslagsvis använda Blockets kostnadsfria avtal för hund. Du ska alltid upprätta ett köpeavtal mellan privatpersoner vid försäljning av hund oavsett om det är en valp eller vuxen hund.

Hur mycket kostar en jämthund?

En vanlig kostnad för en hundvalp är runt 12.000 kr och uppåt. Ibland kan du även köpa en hund på ett hel-eller halvfoderavtal med bibehållen avelsrätt för uppfödaren.

Vad kostar det att köpa en schäfer?

Hon berättar att en helt vanlig, frisk schäferhund kostar mellan 10 000 och 22 000 kronor. Och en välutbildad tjänstehund, som en polishund eller försvarshund kostar mellan 40 000 och 80 000.

Är det bra att köpa hund på Blocket?

Inget fel att köpaBlocket men både säljare och köpare ska vara kritiska – alla valpar är söta! Jordbruksverket får årligen in mellan 300-500 ärenden som rör hundar och katter där det finns brister i införseldokumenten.

Relaterade inlägg: