Hur mycket dyrare är det att handla ekologiskt?

Hur mycket dyrare är det att handla ekologiskt?

Hur mycket dyrare är det att handla ekologiskt?

Priset för ekologiska varor likt kyckling, havregryn och gurka är dock 50 %, 40 % respektive 240 % dyrare i jämförelse med standardvaror.

Vad som menas med eko?

Eko kan vara ett ljud som studsar men det är också en vanlig förkortning för ekologiskt. Den här övningen tar upp hur val av varor och olika sätt att odla och producera mat påverkar miljön.

Är ekologiska produkter dyrare?

Det finns flera skäl till att ekologisk mat är dyrare än oekologisk. Odlingen är ofta mer arbetskrävande (ogräsrensning i stället för kemiska bekämpningsmedel och utevistelse för alla djurslag). Mer arbete innebär högre kostnader för bonden.

Vart finns EKO i Sverige?

Eko har sex butiker i Sverige. Borås, Fjälkinge, Kalmar, Malmö, Västerås och Örebro. Alla butikerna har öppettiderna 09.00-20.00.

Vem äger Bergendahls?

Bergendahls ägs till 100 % av familjen. Idag arbetar även fjärde generationen på företaget. Nyfikenheten och djärvheten präglar fortfarande företaget, det märks i utvecklingen. Men viktigast av allt är engagemanget och arbetet för att se till så att du som kund alltid har en bra upplevelse hos oss.

Vilka äger Bergendahls?

Sophia Bergendahl äger numera företaget tillsammans med sin mamma Elisabeth Bergendahl-Mylonopoulos och lillebror Carl-Mikael Bergendahl.

Relaterade inlägg: