Hur finansierar bostadsrättsföreningar laddstolpar?

Hur finansierar bostadsrättsföreningar laddstolpar?

Hur finansierar bostadsrättsföreningar laddstolpar?

Under år 2020 får ni som bostadsrättsförening 50% av den totala kostnaden (laddstationer + installation) i bidrag. Bidraget kallas Klimatklivet och finansieras av staten för att skynda på omställningen till en elektrisk fordonsflotta. Ansökan om bidraget kan skickas in både före och efter färdigställd installation.

Måste Brf ha laddstolpar?

Det är antagligen långt från alla medlemmar som just nu äger en elbil eller laddhybrid. Trots det kan det vara fördelaktigt för hela föreningen att investera i en laddlösning. Elbilsbeståndet ökar snabbt.

Vem installerar laddstolpar?

En laddbox eller laddstation ska alltid installeras av ett elinstallationsföretag. I vår e-tjänst Kolla elföretaget kan du kontrollera att företaget som du tänkt anlita finns i vårt register.

Får Brf sälja el?

Vad gäller juridiskt, kan en boende i bostadsrättsförening kräva av föreningen att sätta upp en laddplats? Nej, bostadsrättsföreningen som är fastighetsägare äger beslutet.

Vad kostar det att ladda en elbil Brf?

Att ladda ett batteri kostar ca 2,5 kr per mil som ska laddas. I genomsnitt koster elen till en elbil ca 4 000 kr per år. Laddboxar, inklusive installation, kostar ca 12 000- 20 000 kr. Laddstolpar som kräver markarbete kostar upp till 50 000 kr.

Hur mycket kostar det att installera laddstation hemma?

En laddbox kostar ungefär mellan 12 000 och 20 000 kr för utrustning och installation. En laddstolpe kostar ungefär mellan 20 000 och 50 000 kronor för utrustning och installation. Privatpersoner kan utnyttja skattereduktionen för grön teknik vid installation av laddplats, här kan du läsa mer om bidrag och stöd.

Relaterade inlägg: