När behövs FEI pass?

När behövs FEI pass?

När behövs FEI pass?

Samtliga ryttare och hästar som deltar vid internationella tävlingar ska vara registrerade hos FEI. Det gäller alla aktiva och hästar i hoppning, dressyr, fälttävlan, sportkörning, distansritt, voltige, parasport och reining. Registreringen är en del i den säkerhetsaspekt man har för de olika grenarna.

Vem utfärdar hästpass?

Som av Jordbruksverket godkänd register- och stambokförande förening är det Svensk Travsport som utfärdar hästpass för kall- och varmblodstravare. Hästpasset är en identitetshandling där uppgifter om ägare, härstamning, vaccinationer, laboratorieundersökningar, behandlingar med mera ska framgå.

Hur länge får man tävla internationellt på ponny?

För C- och D-ponny ligger den övre åldersgränsen på 20 år (SvRF 2015). Dessa åldersgränser gäller i Sverige, internationellt gäller andra åldersgränser för att tävla ponny.

Vad kostar det att skaffa pass till häst?

Kostnaden för detta är 650 kr inklusive moms/DNA-analys. För äldre, svenskfödda hästar krävs DNA-analys även mot modern. Önskas WFFS-test i samband med DNA blir kostnaden istället 950 kr inklusive moms. Gäller endast för årsföl....
Typ av registreringKostnad inkl. moms
Korrigering av pass550 kr
Namnbyte på häst5000 kr

Hur länge får man tävla ponny 2021?

Från 8 års ålder får ryttare tävla i officiell klass från inbjudningstävling och uppåt. Ryttare yngre än 8 år får starta i Clear Round eller liknande. Som B-ponnyryttare får du tävla tills dess att du fyllt 13 år.

Relaterade inlägg: