Hur mycket kostar det att göra en fotbollsplan?

Hur mycket kostar det att göra en fotbollsplan?

Hur mycket kostar det att göra en fotbollsplan?

Det kostar cirka 644 000 kronor att anlägga en fotbollsplan bestående av konstgräs. Denna kostnad inkluderar både montering samt material. Totalkostnaden kan enligt våra kalkyler fluktuera beroende på både materialval samt huruvida du väljer att montera konstgräset själv eller inte.

Vad kostar Hybridgräs?

Vad kostar det med en hybridgräsmatta i jämförelse med naturgräs? – Har du en naturgräsplan som fungerar med bra dränering och rätt uppbyggnad i mullblandningen och så vidare, då skulle jag säga att det kostar 2,5 till 3 miljoner kronor, någonstans där.

Hur gör man en fotbollsplan?

Det ska finnas tillräckligt många entréer och körgrindar, så det bör finns mer än en på en större plan. En ytterligare fördel med att planen har en inhägnad är att undvika att bollar skjuts långt utanför planen. Finns inhägnad som är tillräckligt hög så tar den emot bollarna, nät är ultimat i det syftet.

Vilka arenor har hybridgräs?

Arenorna där det är lagt hybridgräs är Eleda Stadion i Malmö, Guldfågeln Arena i Kalmar och IFK Göteborgs hemmaarena Gamla Ullevi som även är svenska damlandslagets nationalarena. Totalt har sju lag konstgräs i Allsvenskan säsongen 2022. Två av dem Hammarby och Djurgården spelar på samma arena: Tele2 Arena i Stockholm.

Hur fungerar hybridgräs?

Hybridgräs - en kombination av konstgräs och naturgräs I växtbädden sås sedan gräsfrön. Det är viktigt att växtbädden är densamma undertill som i grässystemet. Medan gräset gror bryts delar av konstgräsmattans baksida ner och lämnar plats för rötterna att växa igenom konstgräset, ner i underliggande jord.

Relaterade inlägg: