Hur köper man en ö i Sverige?

Hur köper man en ö i Sverige?

Hur köper man en ö i Sverige?

Ljungskär är en liten pärla som kallas ”Lilla Sverige” i folkmun. Priset är 400 000 kronor och då ingår fiskevatten och fågeljakt! Det här är ett unikt tillfälle att skaffa sig en egen ö till en rimlig peng. För 400 000 kronor kan du ta över en ö som varit i samma familjs ägo sedan 1850.

Hur mycket kostar en ö i Stockholms skärgård?

4. Stockholms skärgård, Svartsö Brännskäret, 113 Pris: 15,9 Mkr. Införskaffa en egen ö i avskilt läge i centrala skärgården en knapp timme från Stockholm city. Totalt 18 500 kvm plus eget vattenområde på 135 000 kvm.

Vad heter ön utanför Nynäshamn?

Om Landsort. Allra längst ut i den södra skärgården hittar du Öja, eller Landsort som ön heter i folkmun. Landsort markerar sydspetsen på Stockholms skärgård och bjuder på en spektakulär ytterskärgård med storslagna naturupplevelser.

Får man bygga på en ö?

– Även om du äger ön måste du ju söka bygglov. Men även om du får bygglov räcker inte det i just detta fall eftersom hela ön är inom strandskyddat område. När du söker bygglov söker du tillstånd för något. Strandskyddet är en förbudslagstiftning och då måste du söka dispens från förbudet.

Vilka öar kan man åka till från Nynäshamn?

Nynäshamn har färjetrafik mellan Gotland, Gdansk i Polen, Ventspils i Lettland och Gotska Sandön samt skärgårdstrafik med Utö Rederi/Waxholmsbolaget till Nåttarö, Rånö och Ålö. Dessutom kan man åka med Landsortstrafiken/Waxholmsbolaget från Ankarudden på Torö till Öja/Landsort.

Vad finns det att göra i Nynäshamn?

Oavsett om du intresserar dig för musik, odling, skridskoturer eller konst, i Nynäshamn finns alltid något nytt att upptäcka – året om. Här hittar du skateparker och naturskyddsområden, landets äldsta fyr och anrika Nynäs Havsbad.

Relaterade inlägg: