Vad kostar medlemskap i Scouterna?

Vad kostar medlemskap i Scouterna?

Vad kostar medlemskap i Scouterna?

2021 är avgiften till Scouterna 180 kronor per helår, inklusive försäkring och tidning. Avgiften per termin blir 90 kronor, avgifter för eventuell samverkansorganisation, distrikt och kår tillkommer. Scouter under åtta år som är registrerade i en familjescoutavdelning har en rabatt á 45 kr/termin på avgiften.

Hur gammal ska man vara för att bli scout?

Alla kan gå med. De flesta scoutkårer har verksamhet för scouter från 8-24 år. En del erbjuder aktiviteter för barn från 6 år eller familjescouting där även de yngsta kan delta med sällskap av en vuxen. Vuxna är alltid välkomna att engagera sig.

Vad är scoutkåren?

Scoutkår är en lokalavdelning av ett scoutförbund. Kåren är den första större instansen inom svensk scouting. Nästa instans är scoutdistrikt. Det är i scoutkåren som den praktiska verksamheten tar form och kåren ansvarar bland annat för scoutpatrullernas ekonomi.

Hur sätter man på Scoutmärken?

Nästan högst upp på höger ärm skall man placera märket för det världsscoutförbund man tillhör – men lämna ett par centimeters plats till Sverigemärket ovanför även om du inte har det just nu.

Är alltid scout?

Bli scout Alltid redo! Scouting handlar i grund och botten om att vara en schysst kompis, det är något som alla scouter försöker leva upp till. Till vår hjälp har vi våra värderingar, som grundar sig i scoutlagen och vårt valspråk ”Var redo” och lösen ”Alltid redo”.

Relaterade inlägg: