Hur många stridsfordon har Ukraina slagit ut?

Hur många stridsfordon har Ukraina slagit ut?

Hur många stridsfordon har Ukraina slagit ut?

Ukrainas försvarsdepartement uppger å sin sida den 31 mars att 614 ryska stridsvagnar slagits ut, och över 1 700 andra stridsfordon.

Hur många stridsfordon har Ryssland förlorat i Ukraina?

På måndagen uppgav det ukrainska försvaret att man totalt slagit ut närmare 200 stridsvagnar och över 800 bepansrade stridsfordon. De ryska förlusterna uppges också omfatta flygplan, helikoptrar och över 5 000 soldater.

Vad har Ukraina skjutit ner?

Den sköts passagerarplanet MH17 ner över Ukraina av, vad man misstänker var, proryska rebeller. 298 personer dog i kraschen.

Hur många ryska soldater har dödats i Ukraina?

Nato uppskattar att mellan 7 000 och 15 000 ryska soldater har dödats hittills i Ukraina, rapporterar Ekot. Om man även räknar med skadade, tillfångatagna och saknade så ska det enligt Nato handla om 30 000 och 40 000 ryska soldater.

Vem försvarar Ukraina?

Tyskland och Frankrike har tidigare agerat medlare mellan Ukraina, Ryssland och de pro-ryska separatisterna i försök att nå vapenvila. En internationell observatörsstyrka sammansatt av Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (Osse) har haft till uppgift att se till att beslut som fattas respekteras.

Relaterade inlägg: