Hur stort batteri XC40 Recharge?

Hur stort batteri XC40 Recharge?

Hur stort batteri XC40 Recharge?

Som ett exempel är batteriet i Volvo XC40 Recharge Twin på 78 kWh medan batteriet i framhjulsdrivna XC40 Recharge är på 69 kWh.

Vad kostar Ionity?

För att få tillgång till det lägsta priset hos Ionity tecknar du Ionity Power-paketet som kostar 139 kr per månad i abonnemangsavgift. Efter det betalar du endast 3,10 kr/kWh för laddning hos Ionity. Utan Ionity Power kostar samma laddning 8,70 kWh/kr.

Hur långt kommer man med XC40 Recharge?

Hur långt kan jag köra innan jag måste ladda batteriet på XC40 Recharge? Ett fulladdat batteri ger dig en beräknad räckvidd på 418 km* (twin-motor) eller 423 km* (single-motor) vid blandad körning.

Hur stort är batteriet i en elbil?

I medel har elbilarna utrustats med ett batteripack på 48 kWh och med en energitäthet på 113 Wh/kg. Det finns ett antal battericeller som har en energitäthet på 240-270 Wh/kg, och celler uppåt 300 Wh/kg är redan på väg ut på marknaden och energitätheten har ökat med en faktor tre sedan 2010 [2].

Hur mycket el drar en Volvo XC40?

Att ladda din eldrivna Volvo XC40 Recharge med en laddbox där hemma kan innebära besparingar jämfört med bensindrivna Volvo XC40 B5 AWD, som drar mellan 7,7–8,0 liter/100 km enligt WLTP-siffror.

Varför är Ionity så dyrt?

Ionity: Rätt att strömmen är dyrare än bensin Det innebär att det blir dyrare att ladda en elbil än att tanka en bensinbil. Enbart strömmen till en elbil som Audi e-tron kommer att kosta över 20 kronor per mil. Att ladda batteriet fullt som räcker cirka 30 mil kan kosta över 600 kronor.

Vad kostar det att ladda en elbil på Ionity?

Priset för att ladda elbilen höjdes förra året till 8,70 kr per kWh. Nu införs även ett abonnemang kallat Ionity Passport för den som behöver ladda ofta. Det kostar 190 kr i månaden och bindningstiden är ett år. Med det nya abonnemanget kostar det istället 3,50 kr per kWh att ladda.

Hur ser WLTP cykeln ut?

Körcykeln är dubbelt så lång som NEDC-testet, med högre genomsnittshastighet och högre toppfart (se nedan). Dessutom görs den i olika temperaturen och man simulerar olika terräng- och trafikförhållanden. Läs mer om WLTP här.

Relaterade inlägg: