Hur tajt ska kostymbyxor sitta?

Hur tajt ska kostymbyxor sitta?

Hur tajt ska kostymbyxor sitta?

Byxorna ska sitta uppe utan att du varken bär bälte eller hängslen. Benlängden på kostymbyxorna ska vara lagom lång och varken visa för mycket eller helt dölja dina anklar.

Vad är en Skalbyxa?

För vad är skalbyxor för något? Jo, som namnet antyder är det en byxa som ska fungera som ett skal, det vill säga skydda mot vind och vatten. En skalbyxa är i regel ofodrad och uppbyggt med två eller tre lager, tillsammans med ett vattentätt membran, ofta i Gore-Tex.

Kan män vika upp kostymbyxor?

För kostymbyxor med pressveck är det snyggast att sy ett slag. Allt för formella skor går bort om du vill vika upp byxorna så pass mycket att det ger en avslappnad och lite somrig/Italiensk känsla, satsa på sneakers, monk straps eller loafers för bäst effekt.

Kan män göra kostymbyxor större?

De allra flesta kostymbyxor har vad man kallar för sömsmån, vilket är lite extra tyg som dels underlättar när man syr plagget, men som också kan användas för att lägga ut/förstora byxorna. Oftast är inte sömsmånen mer än 1-2 cm, så det är med andra ord ganska begränsat hur mycket större du kan göra ett par kostymbyxor.

Vad är en Softshellbyxa?

Det finns byxor som är sydda helt i stretchig syntet (oftast polyester, nylon och elastan) och byxor sydda i en blandning av bomullsväv och syntet. Du har förmodligen hört talas om softshellbyxor, som är sydda helt i syntet. De finns i både tunnare och tjockare varianter där de tunnare fungerar bättre sommartid.

Relaterade inlägg: