Vad kostar Invisalign för barn?

Vad kostar Invisalign för barn?

Vad kostar Invisalign för barn?

Invisalign för ungdomar De barn som har tilldelats en tandregleringscheck via Region Stockholm har möjlighet att genomföra sin behandling kostnadsfritt hos Aqua Dental. En nyhet från och med 2019 är att checken kan kan uppgraderas från konventionella tandställningar till en behandling med Invisalign för 9 900 kronor.

Hur gammal måste man vara för att få tandställning?

Barn och unga vuxna Om kriterierna för kostnadsfri behandling inte uppfylls kan man i vissa fall hjälp med tandreglering på egen bekostnad. Tandreglering med fast tandställning sker som regel vid 14 års ålder eller senare.

Kan man be om att få tandställning?

Bedömning om du får kostnadsfri tandreglering Barn och ungdomar upp till och med 23 år kan få kostnadsfri tandreglering och tandställning om de har en bettavvikelse som gör det svårt att bita och tugga. Det är specialisttandläkaren som bestämmer om tandregleringen är kostnadsfri.

Hur mycket kostar tandställning under 18?

Vad kostar tandreglering för barn? Alla barn och ungdomar som bedöms vara i behov av tandreglering erbjuds kostnadsfri behandling till och med året de fyller 23.

Är osynlig tandställning bra?

Med en osynlig tandställning kan du rätta till samma typ av fel som med en vanlig tandställning och uppnå likvärdiga resultat. Däremot är en osynlig tandställning mer komplex och kräver att tandläkaren har en specialistutbildning och lång erfarenhet.

Relaterade inlägg: