Vad är det för lugnande man får hos tandläkaren?

Vad är det för lugnande man får hos tandläkaren?

Vad är det för lugnande man får hos tandläkaren?

Ibland föreslår tandläkaren en lugnande medicin före tandbehandlingen. Det är för att du inte ska känna ängslan eller oro vid tandbehandlingen. Medicinen hjälper dig också att glömma om behandlingen varit obehaglig. Medicinen ges i form av tabletter diazepam eller mixtur (flytande) midazolam.

Hur mycket kostar tandvård för hälso- och sjukvård?

Behöver du mycket tandvård gäller det vanliga högkostnadsskyddet för hälso- och sjukvård. Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri. Tandvård för samma avgift som vid sjukvård gäller vid följande situationer:

Har du besök hos tandläkaren under 23 år?

Under 23 år. Dina besök hos tandläkaren är kostnadsfria till och med det år du fyller 23 i hela Sverige. Det är upp till respektive landsting att utforma vilka regler som gäller.

Hur mycket kostar det att ta bort tandsten?

För att kontrollera och åtgärda den lösa tråden, så länge den inte lossnat helt då det kräver ytterligare åtgärd, kostar det ca 1100kr. Att ta bort tandsten kostar olika beroende på mängd och om det finns en tandlossningsproblematik. Ett besök hos tandhygienist för behandling kostar ca kr.

Hur mycket Tandvård kan du få i din region?

Ibland kan du få tandvård för samma avgift som sjukvård inom din region. Behöver du mycket tandvård gäller det vanliga högkostnadsskyddet för hälso- och sjukvård. Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri.

Relaterade inlägg: