Vad kostar ett stort garage?

Vad kostar ett stort garage?

Vad kostar ett stort garage?

Räkna med att ett nytt garage inklusive platta kostar minst 4.000 kr/kvm om du kan göra en del av arbetet själv. För en totalentreprenad är priser på 5.000 – 6.500 kr/kvm vanliga. Den slutgiltiga kostnaden beror förstås också på garagets storlek, hur påkostade material du väljer, dimensionering av stomme med mera.

Vad kostar ett garage på 50 kvadratmeter?

Här går vi igenom prisexempel på vad olika garage kan kosta att bygga. Gör upp budgeten för ditt garage Ett vanligt garage på 50 kvadratmeter kan kosta alltifrån 4 000 till 7 000 kronor / kvm beroende på hur mycket av arbetet du gör själv (eller lejer bort) samt vilka materialval du gör.

Hur mycket kostar en garage utan bygglov?

Mindre garage kan i vissa fall också byggas utan bygglov, eftersom garaget då uppförs enligt kriterierna för en så kallad friggebod eller ett attefallshus. I den övre prisklassen hittar man projekt som landat på 15.000 kronor per kvadratmeter. I genomsnitt kostar det dock runt 10.000 kronor per kvadratmeter att bygga garage.

Hur mycket kostar ett garage med grundplatta?

Kostnad per kvadratmeter Avhängigt dessa tre huvudfaktorer kommer du att få väldigt olika prisbilder, men en riktzon är att garage med grundplatta tenderar att kosta mellan 25 kronor per kvadratmeter. Bortsett från plattan kan du räkna med ungefär följande materialkostnader för ett 35 kvm stort garage.

Hur mycket kostar garage i Övre prisklassen?

I den övre prisklassen hittar man projekt som landat på 15.000 kronor per kvadratmeter. I genomsnitt kostar det dock runt 10.000 kronor per kvadratmeter att bygga garage. Våra siffror visar alltså att det finns stora variationer i pris, och av den anledningen är det generellt svårt att ge konkreta kostnadsuppskattningar.

Relaterade inlägg: