Kan man ta bort bristningar med laser?

Kan man ta bort bristningar med laser?

Kan man ta bort bristningar med laser?

Kombinationen av Laser terapi och PRP hjälper till att läka strier/ hudbristningar. När hudens elasticitet och volym förbättras kommer bristningar att reduceras och läka efter behandlingen. Först tas blod från patienten, precis som vanlig blodprovstagning.

Är det farligt med IPL?

Hälsorisker med IPL liknar de med laser Riskerna med intensivt pulserat ljus (IPL) liknar riskerna med laser. Ögat kan ta skada av det starka ljuset och huden kan få brännskador vid kosmetiska behandlingar med IPL. Precis som med laser ökar risken för brännskada om huden innehåller mycket pigment.

Vad är fractional laser?

Med en fraktionerad laser skjuts laserstrålar djupt ner i huden och bildar mikroskopiska hål som stimulerar produktionen av nytt kollagen och elastin i huden. Till skillnad från andra Co2-lasrar har SmaXel en inbyggd randomizer som bidrar till en systematisk fördelning av laserstrålarna som skjuts ut.

Hur fungerar Co2 laser?

Co2 laser producerar en våglängd på 10600nm i det infraröda spektrat. Co2 laserstrålen penetrerar de övre hudlagren och når in i dermis. Det skapar små mikroskopiska områden av termiska skador som stimulerar ny kollagen produktion och ersätter skadade hudytan av nya epidermala celler.

Vad kan man göra för att få bort bristningar?

Det är bra för din hud om du smörjer in den med en vanlig kräm som gör den mjuk, vare sig du har bristningar eller inte. Men det finns inga bevis för att bristningar kan minska eller försvinna med hjälp av någon särskild kräm eller olja.

Kan man använda IPL varje dag?

IPL för hemmabruk kan användas varje vecka när du först börjar med produkten, men så småningom behöver du bara använda den för bibehålla dina resultat.

När ska man inte göra IPL?

Använd inte IPL på mörk hud Mörka och mycket mörka hudtoner har större benägenhet att absorbera ljuset vilket kan leda till skador som till exempel brännskador, blåsor eller missfärgningar. Var noga med att jämföra din hudton med Lumeas hudtonsmatris, för att säkerställa att det är säkert för dig att använda IPL.

Hur ofta kan man göra fraxel laser?

Ofta krävs det mellan 2-15 behandlingar, beroende på vad som ska behandlas. För ett bra resultat är det viktigt att du sköter eftervården ordentligt. Du får instruktioner av oss i samband med konsultation eller behandling.

När kan man duscha efter laserbehandling?

Du kan vanligtvis duscha redan dagen efter behandlingen. Såret skall i möjligaste mån lämnas ifred, sårtvätt behövs sällan. Såret är extra känsligt i början innan sårskorpan vuxit till. Detta innebär att man bör undvika att sminka eller smörja med hudkräm i öppet sår.

Får man duscha efter laserbehandling?

Hårda träningspass, bastubad samt varma duschar bör dock undvikas första dygnet och stark sol bör du vara försiktig med i upp till ett par veckor efter utförd behandling.

Varför får man bristningar när man tränar?

Risken för att få bristningar ökar markant ju snabbare man ökar sin kroppsvikt. Det kan så klart vara ett svårt råd att leva efter om man är intresserad av att stora muskler så snabbt som möjligt. Om inte annat kan jag trösta dig med att alla bristningar blir mindre synliga och mister sin färg med tiden.

Relaterade inlägg: