Vad kostar det att tona bilen?

Vad kostar det att tona bilen?

Vad kostar det att tona bilen?

Priset för att tona rutorna på en bil beror på vilken typ av film man väljer. Gör du jobbet själv och väljer en färdigskuren avtagbar solfilm kostar det ca 600-800 kr (beroende på antal rutor) för alla rutor bakom förarplatsen.

Hur mycket får man tona?

Hur tonad får den i så fall vara? Bilrutan i förarens siktfält ska ha en ljusgenomsläpplighet i båda riktningarna av minst 75 % för vindruta och minst 70 % för annan ruta, alltså sidorutorna fram. Solfilmen får inte heller ge störande reflexer eller risk att blända andra trafikanter.

Hur långt ner på framrutan får man tona?

Vissa framrutor har ett "T" på framrutan... Vissa säger att man ska ha 24 cm fritt synfält mellan ratt och toning..

Får man tona rutor på A traktor?

Du som kör A-traktor, tänk på: Tonade rutor är olagligt och ger dålig sikt. Om du har passagerare får de inte skymma sikten eller utgöra fara på annat sätt. och du kan problem att körkort i framtiden.

Får man tona baklyktorna Hur blir det med besiktningen 🤔?

Generellt sett så får man inte ha tonade lyktor, vare sig fram eller bak. Lyktorna skall vara i det skick de är certifierade i, d v s fått sin E-märkning mm. Ibland kan Bilprovningen ha överseende med färgning, om det gjorts i syfte att återställa t ex den röda nyansen på ett solblekt bakljus.

Relaterade inlägg: