Vad kostar det att importera vin?

Vad kostar det att importera vin?

Vad kostar det att importera vin?

Till exempel: Om du vill importera 600 flaskor vin om 75 cl (per flaska) med en genomsnittslig volymprocent på 13, kommer beräkningen att se ut så här: 600 x 0.75 liter x SEK 2618 per hektoliter = SEK 11781 att betala i alkoholskatt.

Får man importera vin själv?

Sedan ett beslut i EU 2007, Rosengrendomen, är det tillåtet för privatpersoner i Sverige att importera vin ifrån andra EU länder. Via vårt utländska bolag beställer du vin direkt hem till dörren och slipper tänka på alkoholskatt, moms och frakt.

Hur startar man ett Systembolag?

Riktlinjer vid etablering Utgångspunkt för Systembolagets butiksnät är att det ska finnas en butik i varje kommun. Ytterligare butiker baserat på antal inköpsberättigade.Om antalet inköpsberättigade (dvs invånare över 20 år) är stort i en kommun kan ytterligare etableringar av butiker i kommunen övervägas.

Får man beställa vin från utlandet?

Det är inte tillåtet att beställa alkohol från ett land utanför EU. Behöver jag betala någon avgift för alkoholen? Ja, du måste betala svensk alkoholskatt. Det är inte tillåtet att beställa alkohol från ett land utanför EU.

Kan man importera alkohol?

Här är det viktigt att skilja mellan import och införsel eftersom alkohollagens regler är olika. Kortfattat kan man säga att införsel är handel över gränsen inom EU och import är handel över gränsen utanför EU. Distanshandel är inte tillåtet när det gäller import.

Relaterade inlägg: