Vad kostar det att dra ut en visdomstand i överkäken?

Vad kostar det att dra ut en visdomstand i överkäken?

Vad kostar det att dra ut en visdomstand i överkäken?

Ett cirkapris för att dra ut en tand ligger mellan 15 kronor beroende på omfattning. Kostnaden beror på hur komplicerad behandlingen är. En visdomstand som ligger väldigt snett kan exempelvis behöva opereras ut vilket bidrar till mer komplicerad behandling och därmed ett högre pris.

Vad kostar det att dra ut en visdomstand Folktandvården?

Pris: 1 315 kronor, inklusive bedövning. Utdragning av en tand (enkel). Pris 1 150 kronor, inklusive bedövning.

Vill dra ut visdomstand?

Oftast kan en visdomstand dras ut med tång. Men tanden måste då ha kommit fram så mycket att tandläkaren kan få grepp om den. Visdomständer i överkäken är oftast lättare för tandläkaren att få loss än de i underkäken. Det beror bland annat på att käkbenet i överkäken inte är lika hårt som det i underkäken.

Vad kan man äta när man har dragit ut visdomstand?

Äta och dricka För att såret ska läka bra ska du inte skölja munnen, äta, dricka eller röka förrän bedövningen försvunnit. Vänta minst två timmar. Välj flytande eller halvfast föda så att inte såret irriteras det första dygnet.

Är det farligt att dra ut visdomständer?

Ibland växer de inte fram helt, de kan växa snett eller lägga sig i för dem onaturliga positioner. Dessa olika problem kan orsaka dålig lukt, inflammation, smärta och i vissa fall infektioner. Det är inte ovanligt att många drar ut visdomständerna just för att de är problematiska och orsakar mycket smärta.

Hur lång tid tar det för en visdomstand att komma upp?

Visdomständerna växer vanligtvis upp någon gång när du är mellan 17-25 år gammal. Vissa människor får visdomständer utan att uppleva några problem alls. Men i många fall växer visdomstanden ut och orsakar problem.

Relaterade inlägg: