Vad menas med förberedd för dragkrok?

Vad menas med förberedd för dragkrok?

Vad menas med förberedd för dragkrok?

Att den är förberedd för dragkrok innebär endast att det finns ett framdraget kontaktstycke att plugga in elen till släpvagns kontakten i. Som Malheus skrev krävs ändå omprogrammering av styrdornet för att det ska fungera.

Finns det olika storlekar på dragkrokar?

Beroende på vad man ska använda sin dragkrok till så finns det olika storlekar på själva dragkrokskulan. Standardstorleken som används är 50 mm kuldiameter och den ser likadan ut som den Knöbel konstruerade för nästan 100 år sedan.

Hur mycket kostar det att sätta på en dragkrok?

En fast dragkrok, monterad och klar, till de flesta bilar ger du 4895 kr för. En avtagbar dragkrok, monterad och klar, till de flesta bilar ger du 5495 kr för. Vi lämnar alltid livstids produktgaranti på dragkroken (gäller bilens livslängd).

Måste man besikta dragkrok?

Ska kroken registreringsbesiktas vid eftermontering? Efter 1 september 2013 behöver bilen i samband med eftermontering inte genomgå en registreringsbesiktning för kroken om den monteras på en EU-typgodkänd personbil eller en EU-typgodkänd lätt lastbil.

Vad är max tillåtet slitage på 50 mm Dragkula?

Vet att 70-80 tal fick en 50mm kula max dra 1500kg, sen vet jag att det höjdes till 1600kg så nu kanske det är 1800kg. Vet att det fanns 60mm kulor om man skulle dra mer. Gissar trots allt det att det i och med eu leverantörsansvar är tillverkaren som bestämmer vad den tål.

Relaterade inlägg: