Får man köra med trasig airbag?

Får man köra med trasig airbag?

Får man köra med trasig airbag?

Nejdå som regelverken än så länge är kan du av den anledningen lugnt besiktiga en bil med demonterad airbag. Som alltså inte heller finns med i dess arbetsschema för kontroll av dess enheter.

Får man byta till sportratt?

Med andra ord byter man ut ratten i en bil skall det visas att ratten och bilen uppfyller för årsmodellen gällande krav avseende rattinträngning etc. Detta är det formella svaret.

Måste airbag fungera vid besiktning?

UPPDATERAT SVAR: Sedan den 1 januari 2012 får varningslampor för krockkuddar inte lysa. Gör de det blir bilen underkänd av bilprovningen, med krav på efterkontroll. Detta efter ett EU-direktiv som även gäller varningslampor för ABS-bromsar, krockskyddssystem, antisladdsystem och servostyrning.

Är det farligt om airbag lampan lyser?

Ibland kan lampam för airbag tändas trots att det egentligen inte är något fel. Det kan bero på en störning i systemet. Vissa system kontrolleras igen men airbag / krockkuddar är så pass viktigt att om en störning sker så stängs det av direkt och varningslampan tänds.

Måste man ha airbag i bil?

Nej man kan inte byta ratten, inte om man ska följa lagen. Är bilen utrustad med airbag från början så skall den finnas där. Ungefär som att om man får en tvåa på trasigt bilbälte, så plockar man bort bältet och kör och besiktigar...

Relaterade inlägg: