Får man ha hund på flygplats?

Får man ha hund på flygplats?

Får man ha hund på flygplats?

Flygbolagen bestämmer reglerna för att ta med djur på en flygresa. Generellt gäller att mindre sällskapsdjur, som hund och katt, kan följa med på flyget om de sitter i bur eller väska. Normalt sett får buren inte överstiga de mått och vikter som gäller för handbagage.

Hur går det att flyga med hund?

Många flygbolag, in- och utrikesflyg, tillåter hundar i kabinen med vissa restriktioner. Det rör sig ofta om hundens vikt, hur många hundar som tillåts och förvaring av hunden under resan. Vissa flygbolag tillåter bara hundar i lastutrymmet oavsett hur liten hunden är. Kolla med flygbolaget vad som gäller.

Vilka flygbolag tar hundar?

Innan du köper flygbiljett, läs om vilka regler som gäller på respektive flygbolags hemsida. Detta är ett urval av flygbolag som tillåter dig att flyga med hund antingen i kabinen, i lastutrymmet eller båda. Norwegian, SAS, KLM, Air France, Lufthansa, Finnair och American Airlines.

Får man ta med hunden på tåget?

Ja, du är välkommen att resa med husdjur på SJ-tågen. Djur får följa med i 2 klass. Tänk på att välja en plats i avdelning Djur tillåtet om du tar med dig t ex katt eller hund på tåget. Reser du med ett tåg där du inte kan boka platsbiljett så sätter du dig i den djurtillåtna vagnen.

Hur flyger man med sin hund?

Flyga med hund i kabinen Om hunden väger mindre än åtta kg (inklusive transportbur) får den resa i kabinen med dig och övriga resenärer. Hunden checkas in som handbagage och måste sitta i en hundväska som är IATA-godkänd.

Vad ska man tänka på när man reser med hund?

Resa utomlands med hund

  1. Hunden ska vara id-märkt.
  2. Hunden ska ha en giltig vaccination mot rabies.
  3. Hunden ska ha EU-pass för sällskapsdjur.
  4. Hunden ska anmälas hos tullen (föras in i Sverige via en tullplats)

Relaterade inlägg: