Vad kostar en Feltankning?

Vad kostar en Feltankning?

Vad kostar en Feltankning?

Hur mycket kostar det om jag tankat fel? En feltankning kan bli en dyr historia. Det kan kosta allt mellan några tusen och hela vägen upp till 65 000–70 000 kr. Allt beror på hur stora skador som sker på bilen som resultat av feltankningen.

Vilken försäkring täcker Feltankning?

Om din bilförsäkring täcker feltankning beror på vilken försäkringsnivå du har och om den innehåller en allriskförsäkring (drulle) som omfattar feltankning. Har du en halv- eller helförsäkring är det mycket möjligt att den täcker skador som uppstått om du har råkat tanka fel – men inte alltid!

Hur man slangar DiESEL?

Vi har en slang, med en enkel pump mitt på av typen boll som man klämmer på upprepade gånger för att pumpa. Exakt av sådan typ som Biltema 25-7003 såg jag just, men vår är hemmatillverkad. Funkar bra i alla väder.

Kan man tanka bensin i en dieselbil?

Det räcker med en liten mängd bensin i en dieseltank för att motorn ska riskera att skadas. Flampunkten förändras och eftersom bensinen inte innehåller något smörjmedel kan dieselmotorn i värsta fall förstörs helt.

Vad är värst bensin eller diesel?

Vad händer vid feltankning? Bensin i en dieseltank - det räcker med en liten mängd bensin i en dieseltank för att motorn ska riskera att skadas. Flampunkten förändras och eftersom bensinen inte innehåller något smörjmedel kan dieselmotorn i värsta fall förstöras helt.

Relaterade inlägg: