Vad kostar det att dra ut en hörntand?

Vad kostar det att dra ut en hörntand?

Vad kostar det att dra ut en hörntand?

Ett cirkapris för att dra ut en tand ligger mellan 15 kronor beroende på omfattning. Kostnaden beror på hur komplicerad behandlingen är. Be din tandläkare om ett kostnadsförslag så att du kan vara beredd på vilket utgift det handlar om.

När får man högkostnadsskydd hos tandläkaren?

Referenspriset är ett fast pris som bestäms av staten för varje åtgärd som ger rätt till statligt tandvårdsstöd. Om din tandläkare eller tandhygienist tar ut ett högre pris än referenspriset för en åtgärd, beräknas ersättningen ändå utifrån referenspriset. Du får då betala mellanskillnaden.

Hur lång tid tar det att dra ut en kindtand?

Hur lång tid tar behandlingen? Vid dem allra flera fall skall tanden avlägsnas vid ett besök. Men beroende på hur tanden mår, vart den sitter och orsaken till tanduttagningen kan behandlingstiden under det besöket variera.

Hur mycket kostar att sätta in en ny tand?

Att sätta in en ny tand kostar kring 3-6.000 kr. Om du har en försäkring och kan få ditt försäkringsbolag att godkänna det så betalar du bara självrisken. En bedömning hos tandläkare behövs innan försäkringsbolaget kan ta beslut.

Hur mycket kostar ett besök hos tandhygienist?

Ett besök hos tandhygienist kostar mellan kr beroende på behandlingens omfattning och behov. Finns det allmäntandvårdsbidrag sparade så blir det motsvarande avdrag från besökets kostnad.

Hur mycket Tandvård kan du få i din region?

Ibland kan du få tandvård för samma avgift som sjukvård inom din region. Behöver du mycket tandvård gäller det vanliga högkostnadsskyddet för hälso- och sjukvård. Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri.

Hur mycket kostar tandvård för hälso- och sjukvård?

Behöver du mycket tandvård gäller det vanliga högkostnadsskyddet för hälso- och sjukvård. Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri. Tandvård för samma avgift som vid sjukvård gäller vid följande situationer:

Relaterade inlägg: