Var kan man fiska havsöring?

Var kan man fiska havsöring?

Var kan man fiska havsöring?

Missa inte havsöringsfisket i Bohuslän på västkusten, ett av världens bästa fiskevatten. Från 1 april till 30 september är det tillåtet att fiska havsöringen. I fjordarna runt Kungälv, Stenungsund, Tjörn och Orust finns många fina fiskeplatser för havsöringsfiske att utforska.

När är det förbjudet att fiska torsk?

Under 15 januari till 31 mars är det helt förbjudet att fritidsfiska torsk i delområde 23 och 24. Se karta nedan. I hela delområde 25-26 och utanför 6 nautiska mil från baslinjen i delområde 24 regleras fritidsfisket på samma sätt som under 2021, det är därför fortfarande helt förbjudet att fritidsfiska efter torsk.

Vad fiskar man torsk med?

Jigg, pirk eller wobbler… Använder du en med trekrok - tryck in hullingarna eller kör med en hullinglös. Jigg med enkelkrok under pirken är klart bättre beslut, det skonar fisken du vill släppa tillbaks. Tänk max 150g fast gärna lättare, liksom mer ”feeling” när torsken hugger. Rött och gult fungerar bra.

När är det som bäst att fiska havsöring?

Tidig vår är soligt, varmt väder med en frisk sydlig vind ofta bra fiskeväder. Senare under våren är oftast mulet väder bättre med en frisk vind. Andra halvan av oktober och november är bästa tiden på hösten. Då är busväder det bästa vädret som verkligen får igång öringens jaktlust.

När finns Skreitorsk?

Skrei får bara kallas skrei mellan januari och april och kallas skrei även i Spanien och Frankrike. Namnet ”skrei” kommer av det gammelnorska ordet för skrida, vandra. Omkring 500 miljoner torskar ger sig iväg för att leka kring framför allt Lofoten.

Vilka månader ska man inte äta torsk?

Den odlade fisken påverkas inte av säsong utan har samma kvalitet året om. Mager rundfisk såsom torsk, kolja, bleka och sej är bra året om. Havskräfta och Nordhavsräkan är som allra bäst under den kalla årstiden, men även de är bra året om.

Relaterade inlägg: