Hur fungerar slanglösa däck?

Hur fungerar slanglösa däck?

Hur fungerar slanglösa däck?

När punktering uppstår i en slang pyser som bekant normalt luften ur. När du får punktering med ett slanglöst däck kör man helt enkelt bara vidare och låter tätningsvätskan fixa problemet. Ibland får man pumpa upp däcket en eller två gånger och cykla på ett tag, men till sist brukar hålet vara tätat.

Hur länge håller tubeless?

Vätskan håller sig normalt flytande i någonstans mellan 2-7 månader eller mer. Du behöver fylla på så ofta att att det alltid finns lite flytande vätska i däcket för optimal funktion – oftast någon gång i halvåret.

Vad behövs för tubeless hjul?

Om du har lämpliga hjul, behöver du alltså några saker till: tubeless däck, ventiler, latex (såsom Schwalbe DocBlue), och eventuellt fälgband till tubeless-ready hjul. En kompressor eller speciell pump med tryckkammare behövs också för att ge däcket det rätta trycket.

Kan gå i däck tape?

– Tips från coachen: användning av tejp kan göra så att kombinationen av hjul och däck blir en aning lättare, men det är oftast svårare att få ett lyckat resultat, och oftast låser det sig inte lika effektivt med däckkanten. Inte alla Bontrager-hjul kan användas med TLR-tejp, så var noga med att kolla kompatibiliteten.

Vad betyder TL på däck?

TubeLess, det vill säga däck utan slang.

Relaterade inlägg: