Varför Kapselendoskopi?

Varför Kapselendoskopi?

Varför Kapselendoskopi?

Kapselendoskopi är en undersökning som innebär att du får svälja en liten kapsel som innehåller en eller flera små kameror. Kamerorna tar sedan bilder av tunntarmens insida. Undersökningen görs för att hitta orsaken till blödningar, inflammationer och utväxter på slemhinnorna i tarmen, så kallade polyper.

Hur mycket kostar gastroskopi?

Besöket kostar 350 kronor. Vid remiss från vårdcentral kostar det 150 kronor....På endoskopimottagningen utför vi

  • Undersökningar av magsäcken (gastroskopi). ...
  • Undersökningar av tjocktarmen (koloskopi). ...
  • Undersökning av tjocktarmens sista del (sigmoideoskopi).

Vad ser man på MR tunntarm?

Hittar små tarmtumörer Undersökningarna visar förekomst av förträngningar i tarmen som orsakas av exempelvis tumörer, inflammation eller ärrläkning. De åskådliggör också fistlar, aktiverade lymfkörtlar och inflammatoriska reaktioner i tarmväggen.

Kan man dö av gastroskopi?

Det är mycket ovanligt med komplikationer i samband med gastroskopi. Eventuella komplikationer som blodtrycksfall, blödning eller hål i tarmväggen (i samband med biopsi) åtgärdas direkt på plats. Om du har fått lugnande läkemedel får du stanna kvar på mottagningen en timme efter undersökningen.

Vad letar man efter vid koloskopi?

Så mår du efteråt Magen kan kännas spänd och uppblåst efter undersökningen. Du kan också få magknip och prutta mycket. Besvären brukar försvinna inom några timmar. Du kan äta och dricka som vanligt efter undersökningen.

Relaterade inlägg: