Vad kostar en intensivkurs för mc kort?

Vad kostar en intensivkurs för mc kort?

Vad kostar en intensivkurs för mc kort?

Paketpriser
HelgintensivDigital MC-bok, inlogg till Elevcentralen (internetfrågor), riskutbildning del 1 & 2, 3 st körlektioner á 55 min på manöverbana9.500 kr
Stora MC-paketetDigital MC-bok, inlogg till Elevcentralen (internetfrågor), riskutbildning del 1 & 2, 8 st körlektioner á 55 min14.300 kr

Hur mycket kostar tung mc kort?

Ett motorcykelkörkort kan kosta dig en hel del pengar. Man brukar säga att kortet i snitt kommer att ligga på en kostnad av 15 000 till 25 000 kronor. Dock är det inte alla som behöver lägga dessa belopp. Det mest grundläggande (och obligatoriska) moment som du behöver gå igenom ligger på 6 000.

Vad kostar det att ha en mc?

En helt ny motorcykel kan kosta allt från 50 000 kr till över en miljon, men de vanligaste modellerna kostar ungefär 100 000 kronor. Priset för en begagnad motorcykel är vanligtvis ca 25 0 kr. Kostnaden för en motorcykel varierar beroende på faktorer som modell, ålder och antal körda mil.

Hur många lektioner behöver man för MC-kort?

För de allra flesta brukar antalet körlektioner landa på runt 10-15 stycken dubbellektioner. Kostnaden för detta blir då mellan 12 och 16 000, alltså flera gånger kostnaden för de obligatoriska momenten. Förbered dig genom att övningsköra så mycket som möjligt och träna på alla de olika delarna i mc-utbildningen.

Måste man ha B körkort för att ta MC-kort?

Du som har ett körkort för lätt motorcykel (A1) eller mellanstor (A2) får köra trehjuliga motorcyklar med en nettoeffekt på högst 15 kW. Om motorcykeln har en högre nettoeffekt krävs det ett körkort för tung motorcykel (A) eller personbil (B). Du måste också ha fyllt 21 år för att köra tung trehjulig motorcykel.

Hur fort kan man ta mc-kort?

Ta körkort till MC via trafikskola / körskola MC-körkort tas snabbast med en intensivkurs som löper under en till tre veckor, i kombination med körkortstest online. Det kan vara bra att vara liteförberedd inför trafikskolan genom att ha grundläggande kunskaper i hur det är att köra MC.

Relaterade inlägg: