Vad händer om man byter till större förgasare?

Vad händer om man byter till större förgasare?

Vad händer om man byter till större förgasare?

Byter man upp sig i förgasar-storlek blir mopeden mycket starkare och orkar därför varva ur bättre. Eller om man precis har bytt cylinder till en 70cc eller sportcylinder så kan den behöva mer bensin. Byter manförgasare så får man ut "de där lilla extra" ur cylinder som då kommer gå mycket bättre!

Vad gör insuget?

hindrar luft/bränslet och det tar längre tid för det att komma ner till motorn. Du kan behöva byta till större insug när du trimmar din moppe med exempel en sport setup. Då räcker det man större insug och 17,5mm – 19mm förgasare. Du får en stor effekt ökning med axx och topphastighet.

Vad ska man ha för förgasare till 70cc?

12mm förgasaren är bäst till en helt orginal moped eller urpluggad. Men funkar givetvis bra med en effektrörs setup och även om man bestyckar rätt så kan du köra den till sämre 70cc. 16mm förgasaren kan sitta på vissa crossmopeder original och den funkar från allt till orginal till 70cc i sportklassen.

Varför använder sig biltillverkarna ofta av variabla insug?

Det påstås att insugsspiraler ska generera virvlar i insugsluften och därigenom fylla förbränningsrummen bättre, ge bättre förbränning och högre effekt. Idén påminner om principen för virvelkammare hos äldre dieselmotorer eller variabla insug på motorer med flera insugsventiler per cylinder.

Vad ska man ha för munstycke till 70cc?

Byter du till 70cc ska du ha 20-24 mm fögge!

Relaterade inlägg: