Hur mycket kostar en liten diamant?

Hur mycket kostar en liten diamant?

Hur mycket kostar en liten diamant?

Priset för en 1 carat diamant kan vara alltifrån 15 000 kronor till mer än 160 000 kronor för en väldigt välslipad diamant med hög kvalitet. En 2 carat diamant kan kosta så lite som 60 000 kronor eller så mycket som 800 000 kronor. Även här är priset på diamanten beroende på form, slipning, klarhet och färggrad.

Vilken diamant är bäst?

Diamanter bedöms av experten utifrån en tydlig klassificering. De fem högsta kvaliteterna är: River (mycket sällsynt vit), Top Wesselton (sällsynt vit), Wesselton: (vit), Top Crystal: (mycket lätt tonad vit) och Crystal: (lätt tonad vit).

Hur mycket färg har en vit diamant?

I en diamant yttrar sig färg som en svagt gulaktig färg. Ju mindre färg en diamant har, desto högre är dess betyg och därmed värde. Det nuvarande prisrekordet för en vit diamant är ca 184 miljoner kronor. Efter slipning anses allmänt färgen vara den näst viktigaste egenskapen när man väljer en diamant.

Hur värderas diamanter?

Hur värderas diamanter? Diamanter värderas efter fyra parametrar, diamantens fyra C. C:na står för Clarity, Carat, Color och Cut, alltså Renhet, Vikt, Färg och Slipning. Av dessa är slipningen den viktigaste faktorn för diamantens utseende. Slipningen graderas enligt en standardiserad skala med perfekt i toppen.

Vad väger den berömda diamanten 106 carat?

Idag väger den berömda diamanten 106 carat och är en del av de brittiska kronjuvelerna. Diamanter har brutits i industriell skala sedan 1700-talet. Den moderna diamantindustrin startade dock i Sydafrika under slutet av 1800-talet, då diamanter hittades på en farm som ägdes av en man vid namn Adrian van Wyk.

Relaterade inlägg: