Vilka Kattförsäkringar täcker Forl?

Vilka Kattförsäkringar täcker Forl?

Vilka Kattförsäkringar täcker Forl?

Försäkringen täcker tandsjukdomen TR(FORL) om du har valt Kattförsäkring Stor och tillägget TR(FORL). Då täcks kostnader upp till 10 000 kronor per försäkringsår från veterinärvårdsbeloppet. Tillägget kostar mellan 4 kr beroende på kattens ålder.

Vad är Tandresorption?

Vad är egentligen Tandresorption, TR Det är en sjukdom där tanden resorberas, det vill säga, bryts ner. Man vet dessvärre inte varför sjukdomen uppstår men däremot vet man att den orsakas av en obalans i tandens cellbildning. I en frisk tand pågår ständigt uppbyggnad och nedbrytning av tandben parallellt.

Kan man ha två försäkringar på en katt?

Två självrisker Den fasta betalar du bara en gång per försäkringsperiod. När du tecknar din försäkring får du välja nivå på självriskerna och ditt val påverkar priset på försäkringen.

Hur mycket kostar det att dra ut en tand på en katt?

Kostnad för operation av 2 mindre tänder eller en större brukar ligga på runt 7-8000 kr (inklusive baskostnad). Är det många tänder så kan det gå på upp mot 9-12000 kr på en sövning, beroende på hur omfattande operationerna är.

Varför gnisslar katter tänder?

Sjukdomen kan orsaka mycket smärta och katten visar det ofta genom att den har svårt att tugga eller tappar mat. Ibland beter den sig annorlunda då den ska äta, t. ex. håller huvudet på sned, gnisslar tänder, äter fortare än normalt eller slutar äta hård mat och torrfoder.

Kan man försäkra en sjuk katt?

I vissa försäkringar finns det en karenstid på 20 dagar. Om din katt blir sjuk under den tiden gäller inte försäkringen. Maxbeloppet i veterinärvårdsförsäkringen kan sänkas hos en del försäkringsbolag när katten blir 7 eller 8 år men veterinärvårdsförsäkringen upphör aldrig helt. Läs om kattförsäkringar.

Relaterade inlägg: