Vad är Tvåpunktsbälte?

Vad är Tvåpunktsbälte?

Vad är Tvåpunktsbälte?

Det finns 2 huvudtyper av bälten i personbilar: Tvåpunktsbälte (midjebälte): Sitter bara över midjan. Vanligaste typen förr, kan fortfarande förekomma som bälte på mittplatsen i baksätet. Trepunktsbälte: Bältet går över midjan och sen snett över kroppen mot halsen.

När utlöses en krockkudde?

Krockkuddarna blåses upp vid kollisioner som sker i 20-30 km/h eller högre. Vid väldigt små kollisioner, exempelvis om du kommer i kontakt med framförvarande fordon vid krypkörning, blåses alltså inte krockkuddarna upp.

Måste man ha bälte?

Alla som åker i personbil, lastbil, på tre- eller fyrhjulig motorcykel eller moped med karosseri ska sitta på en plats med bilbälte, om det finns en sådan plats, och ska använda bältet.

Hur sätter man fast Hundbälte?

“Det är inte säkert att sätta fast din hund i det vanliga bältet utan du måste ha ett speciellt bälte till hunden.” Det finns bilselar som är speciellt anpassade för hundar i bil och de finns i flera olika storlekar. Du kan sätta fast dem i det vanliga säkerhetsbältet och de passar hunden bra.

När kom airbag i Sverige?

1987 var året då den första Volvon med krockkudde kom. Då, i krockkuddens barndom, fördes en intensiv diskussion om kuddens vara eller icke vara eftersom både teknik och pålitlighet kunde ifrågasättas. Det svåra var att få kudden att utlösa i exakt rätt ögonblick. Egentligen uppfanns krockkudden redan på 50-talet.

Relaterade inlägg: