Kan man skicka kläder till Ukraina?

Kan man skicka kläder till Ukraina?

Kan man skicka kläder till Ukraina?

I paketet kan man lägga konserverad mat, men inte färsk mat. Man kan också lägga rena kläder där, och hygienprodukter som tvål och tandkräm. Paketen kan lämnas i någon av Postnords lokaler.

Vad skall man skicka till Ukraina?

Paketen får max väga 20 kilo. Matkonserver, hygienartiklar, kläder, sjukvårdsmaterial och mediciner är några exempel på de förnödenheter som efterfrågas. – Eftersom paketen ska transporteras en bra bit så är de bra att man packar väl så att ingenting går sönder.

Kan man skicka paket till Ukraina?

Från och med idag kan privatpersoner utan kostnad skicka paket med nödhjälp till Ukraina. Försändelserna kommer att köras från Sverige till Polen, varefter den ukrainska posten kommer att ansvara för transport och distribution i Ukraina. Ukrposhta delar ut nödhjälpen där behovet är som störst.

Hur mycket samlades in till Ukraina?

Under välgörenhetsgalan Hela Sverige skramlar för Ukraina samlades 63 miljoner kronor in i stöd till det krigsdrabbade landet. – Det är rätt mycket, sade programledaren Fredrik Skavlan efter att summan tillkännagetts.

Hur mycket gav insamlingen till Ukraina?

Den globala givarkonferensen ”Stand up for Ukraine”, Stå upp för Ukraina, samlade ihop totalt 10,1 miljarder euro – motsvarande drygt 100 miljarder kronor – under lördagen.

Vad skickar Sverige till Ukraina?

Utskottet menar att Sverige har ett utrikes- och säkerhetspolitiskt intresse av att hjälpa Ukraina. Det är andra gången som Sverige skickar krigsmateriel till Ukraina första gången i februari skickades 5000 pansarskott, 5000 hjälmar, 5000 skyddsvästar och 135000 dygnsrationer mat.

Hur mycket pengar samlade TV4 in igår?

TV4-programmet samlade in över 40 miljoner kronor till de drabbade i Ukraina-kriget. På torsdagen anordnade TV4 insamlingsgalan "Sverige samlas och hjälper". Insamlade medel delas mellan hjälporganisationerna UNICEF, Rädda barnen, Röda korset och UNHCR.

Relaterade inlägg: