Varför särskilt företagsnamn?

Varför särskilt företagsnamn?

Varför särskilt företagsnamn?

Fördelen ligger i att ett namn på en särskild verksamhetsdel blir skyddat utan att man är tvungen att ha ett eget företag för den verksamhetsdelen. Att registrera ett särskilt företagsnamn ger ett lika starkt skydd som huvudnamnet på bolaget och vid behov kan den även användas som namn på ett nytt företag.

Kan kronofogden ta pengar från mitt företag?

Vi kan utmäta din lön, överskott på skattekontot eller något du äger, till exempel en bil. När det gäller företag, kan vi utmäta exempelvis överskott på skattekontot eller egendom.

Kan man starta företag om man har betalningsanmärkning?

Du kan starta aktiebolag med betalningsanmärkning. De krav som finns på stiftare av ett aktiebolag är att personen måste vara myndig, ej ha förvaltare, inte vara försatt i personlig konkurs eller vara belagd med näringsförbud. Skulder eller betalningsanmärkning är i sig inget hinder.

Vad kostar aktiebolag idag?

Ett aktiebolag kan du starta ensam eller tillsammans med andra. När du väljer att starta ett aktiebolaget behöver du även köpa aktier i bolaget. Det krävs minst 25 000 kronor i aktiekapital för att starta ett aktiebolag. Det är därför det kostar 25 000 kr att starta ett aktiebolag.

Varför registrera bifirma?

Registrera flera företagsnamn som du vill skydda Med Särskilt företagsnamn, vilket tidigare hade benämningen bifirma, avses ett företagsnamn som kan användas på en viss del av bolagets verksamhet men som går under samma organisationsnummer.

Relaterade inlägg: