Kan man anmäla tandläkare?

Kan man anmäla tandläkare?

Kan man anmäla tandläkare?

Prata med din tandläkare Om du som patient upplever att du har fått fel behandling eller känner dig missnöjd på något sätt ska du i första hand vända dig direkt till den som ansvarat för vården där du har blivit behandlad, i enlighet med de nya reglerna för klagomålshantering som började gälla i januari 2018.

Kan man reklamera tandläkare?

Att klaga om du har behandlats i Folktandvården Är du inte nöjd med mottagningens svar kan du kontakta patientnämnden. Du kan också kontakta patientnämnden direkt utan att vara i kontakt med mottagningen som du vill klaga på. Det kostar inget att klaga hos patientnämnden.

Hur listar man sig hos tandläkare?

Välja eller byta klink för dig som är vuxen Vill du gå till oss på Folktandvården ska du kontakta den klinik du är intresserad av. Det gäller även om du vill byta mellan våra kliniker. Har du Frisktandvård måste du flytta med avtalet, det gör du genom att kontakta kliniken där du har ditt avtal.

Hur mycket kostar det att ta bort tandsten?

För att kontrollera och åtgärda den lösa tråden, så länge den inte lossnat helt då det kräver ytterligare åtgärd, kostar det ca 1100kr. Att ta bort tandsten kostar olika beroende på mängd och om det finns en tandlossningsproblematik. Ett besök hos tandhygienist för behandling kostar ca kr.

Har du besök hos tandläkaren under 23 år?

Under 23 år. Dina besök hos tandläkaren är kostnadsfria till och med det år du fyller 23 i hela Sverige. Det är upp till respektive landsting att utforma vilka regler som gäller.

Hur mycket kostar tandreglering med osynlig tandställning per käke?

Tandreglering med osynlig tandställning på insidan av tänderna är något dyrare. Ungefär 10.000-15.000 kronor mer än en vanlig tandställning per käke.

Hur mycket Tandvård kan du få i din region?

Ibland kan du få tandvård för samma avgift som sjukvård inom din region. Behöver du mycket tandvård gäller det vanliga högkostnadsskyddet för hälso- och sjukvård. Det betyder att vården kostar högst 1 150 kronor under ett år. För personer som är 85 år och äldre är sådan tandvård avgiftsfri.

Relaterade inlägg: