Har inte fått jaktkortet?

Har inte fått jaktkortet?

Har inte fått jaktkortet?

Om du ska ut och jaga och inte fått jaktkortet, så kan du ta med dig ett kontoutdrag som visar att du betalat ditt jaktkort. Om du gör din betalning via bankgiro innan den 11 juni kan den räknas som betalning för det pågående jaktåret.

När skickas jaktkortet ut?

Vid betalning via bankgiro skickas jaktkortet direkt från tryckeriet till dig. Du får räkna med att det tar cirka två-tre veckor, från genomförd betalning tills dess att du har jaktkortet i brevlådan. Under sommaren kan det i värsta fall ta upp till fyra veckor.

Vad kostar det att ta jagar examen?

Det är svårt att säga exakt vad det kostar att ta jägarexamen. Allt beror på vilken kurs du väljer och hur mycket du läser på egen hand. En intensivkurs kostar mer men då brukar det även ingå logi och mat. Om amn vill göra en uppskattnig kan man säga att jägarexamen kostar från 2000 kr och upp till 15 000 kr.

Får man jaga utan jaktkort?

För att få jaga krävs att du löser det statliga jaktkortet. Ertappas du med att jaga utan statligt jaktkort bryter du mot jaktlagen och straffet för det är böter. Alla som jagar i Sverige ska betala statligt jaktkort, eller viltvårdsavgiften som det också kallas.

Hur många löser jaktkort?

Förra jaktåret löstes 282.971 jaktkort, att jämföras med jaktåret innan med 284.414 jaktkortslösare, en minskning med 1.443 jaktkortslösare. Det innebär i sin tur minskade intäkter med drygt 400.000 kronor till Viltvårdsfonden.

Relaterade inlägg: