Hur varmt är det i slutet av maj?

Hur varmt är det i slutet av maj?

Hur varmt är det i slutet av maj?

Temperatur - I huvudsak en kylig majmånad Särskilt månadens första halva var kylig och temperaturerna nattetid i norra Sverige var då lokalt under -15°. Månadens lägsta temperatur på -18,7° uppmättes den 6 i Rensjön i norra Lappland. Detta är den lägsta temperatur som uppmätts i Sverige i maj sedan 1999.

Vad blir det för väder 6 juni?

Vädret på svenska nationaldagen den 6 juni är mycket variationsrikt år från år. En genomgång av data från väderstationen på Observatoriekullen i Stockholm visar att dagen här oftast har varit fri från regn medan temperaturen mellan olika år har varierat kraftigt.

Vart ska man resa i slutet av maj?

Maj. Nu börjar värmen komma till Europa och det passar bra med resor till Medelhavet. Det kan bli temperaturer mellan 20 och 25 grader vid Medelhavet om du har tur. Dessutom funkar Spanien och Italien bra för weekendresor.

Hur varmt i maj?

Temperaturerna i Sverige i maj är på den kallare sidan av temperaturerna på 7°C och 15°C grader. Se till att du tar med dig en varm jacka under maj månad!

Hur blir vädret i juni 2021?

Juni 2021 blev i hela Sverige varmare än normalvärdet för den nya referensperioden . Det gäller i synnerhet i sydöstra delen av landet där det delvis var fråga om en rekordvarm juni. Några stationer slog tidigare rekord med över en halv grad. Stockholm fick en månadsmedeltemperatur på 19,3°.

När räknas det att våren kommit?

Vår. Våren anländer om det råder vårtemperatur 7 dygn i följd. Vårtemperatur är det då dygnsmedeltemperaturen är över 0,0°C, men ännu inte 7 dygn i följd. Den 15 februari har satts som det tidigaste tillåtna datumet för vårens ankomst.

När är det försommar?

Försommar kan vi tala om fram till midsommaren, sedan infaller högsommaren, "sommarens varmaste del, vanligtvis från midsommar någon månad framåt". Övergången mellan sommar och höst, ungefär i augusti-september, kallas sensommar.

Vart åker man i maj för att få värme?

Varmt i maj: 23–28 grader
Luft - dagLuft - nattResmål
24°15°Grekland, Kreta
24°16°Grekland, Rhodos
24°16°Spanien, Fuerteventura
24°13°Spanien, Costa del Sol

Relaterade inlägg: