Hur mycket är OB2?

Hur mycket är OB2?

Hur mycket är OB2?

I de flesta avtalen är ersättningen per timme månadslönen dividerad med 400 under nätter måndag till lördag klockan 00.00 - 07.00. Observera att under perioden klockan 00.00 - 05.00 är det nattvila och normalt inte tillåtet att arbeta. Genom kollektivavtal kan det dock vara tillåtet att arbeta även dessa timmar.

Vad är Detaljhandelsavtal?

Detaljhandelsavtalet är ett kollektivavtal som tecknas av Svensk Handel och Handelsanställdas förbund. Avtalet gäller för butiks- och kontorspersonal samt lagerpersonal och chaufförer inom detaljhandeln och omfattar cirka 200 000 anställda.

Hur mycket ob får man på max?

Hur mycket ligger OB tillägg på inom restaurang? Från och med den har ett nytt OB tillägg förhandlats fram. Detta innebär att OB ersättningen höjs till 24,09 kronor per timme.

Hur räknar man ut 100% OB?

Det innebär att din arbetstid på söndagen är 5 tim och 30 min men du får betalt för 11 timmar eftersom ob-tillägget är 100 procent på söndagar. För heltidsanställda kan arbetsgivaren byta ut viss del av det kontanta ob-tillägget mot kompensationsledighet.

Hur mycket mer betalt får man på röda dagar?

Du som jobbar på julafton, juldagen, annandag jul, nyårsafton, nyårsdagen, trettondagsafton eller trettondagen får tillägg med 100 procent på timlönen*.

Relaterade inlägg: