Hur mycket pant i en sopsäck?

Hur mycket pant i en sopsäck?

Hur mycket pant i en sopsäck?

– Det känns bra, säger Joel när han tagit emot priset. Han har samlat burkar för nästan 20 000 kronor, en sopsäck rymmer burkar och flaskor för 125 kronor ungefär, det blir 160 sopsäckar. Knepet är att leta mycket säger Joel.

Hur mycket kan man tjäna på att panta burkar?

En hel arbetsdag daglig verksamhet i Borlänge kommun ger 25 kronor i det bidrag som kallas habiliteringsersättning. Men när Per istället pantade burkar och flaskor den här dagen så fick han 75 kronor: – Det är nästan sjukt! Man får ju faktiskt mer än jobbet.

Hur mycket tjänar man på att plocka pant?

En del av burksamlarna har stora sopsäckar som de samlar i, andra dragväskor eller något annat som rymmer så mycket burkar som möjligt. En nyhet för burksamlarna kan vara att panten från burkarna och flaskorna som de samlar är en inkomst. – Du får tjäna 17.399 kronor per år utan att betala skatt.

Måste man skatta på pant?

En nyhet för burksamlarna kan vara att panten från burkarna och flaskorna som de samlar är en inkomst. – Du får tjäna 17.399 kronor per år utan att betala skatt.

Varför tar man betalt för pant?

Konsumenterna betalar pant till butiken när de köper produkten och får tillbaka panten av butiken när de lämnar tillbaka den tomma förpackningen. När producenten eller importören säljer sina artiklar till butiken läggs panten på priset.

I vilka länder har man pant?

Pant i olika länder

  • Sverige.
  • Finland.
  • Norge.
  • Danmark.

Relaterade inlägg: