Vad händer om man inte betalar Voi?

Vad händer om man inte betalar Voi?

Vad händer om man inte betalar Voi?

I de fall ångerrätten utnyttjas, kommer Voi återbetala det belopp Du har betalat för Voi-passet utan onödigt dröjsmål och senast inom 14 dagar från att Voi blev underrättad. Voi kommer använda samma betalningsmetod som Du använde vid köpet av Voi-passet.

Hur tar man en Voi?

Om du inte ser någon i närheten, ta en titt på kartan i appen och lås sedan upp el-scootern genom att scanna QR-koden. Innan du kan använda gasen behöver du lite fart. Kicka igång din resa genom att sparka din Voi i rullning, sedan är du på väg. Känn magin, var du än åker!

Hur mycket kostar en Voi?

Elsparkcykeln Voi är dyrare än lånecyklarna, med en startkostnad på tio kronor, därefter 1.50 kronor i minuten, och Lime är dyrare än Voi. Startkostnaden är samma, men sen tar Lime hela tre kronor per minut.

Hur mycket tjänar man på att ladda Voi?

De som ansvarar för att ladda cyklarna och ställa ut dem där de kan komma till god användning kallas "hunters" och får lön utifrån hur många scootrar som laddas. Ersättningen ligger enligt Voi på 50-150 kronor per scooter. En laddning räcker i ungefär två mil.

Kan man åka Voi gratis?

Köp ditt Voi Pass i fliken "Plånbok" i Voi appen. Du kan avbryta och pausa Voi-passet när som helst. De första 45 minuterna av din resa är alltid gratis.

Vad kostar en Voi elsparkcykel?

Pris: 10 kronor att låsa upp, 2,25 kronor per minut. Voi finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Västerås, Örebro och Helsingborg. Pris: 10 kronor att låsa upp samt 1-3 kronor per minut beroende på dag, tid och vilken stad du vill åka i.

Kan man köpa en Voi?

Tänk på hur avundsjuka dina vänner kommer att bli när du berättar att du har en egen Voi scooter. Varje Voi x You har tjänat ett tidigare liv och har nu återvunnits och renoverats. Köp online idag med fri frakt.

Hur får man en Voi att gå snabbare?

SVT testade Elsparkcykeln upprätthöll hastigheten fram till dess att föraren bromsade eller släppte på gasen. Vi visade därefter testet för Johan Sundström som arbetar som gruppchef för trafikpolisen i Stockholm.

Kan inte låsa upp Voi?

Kontakta vår support via e-post på [email protected] eller via telefon på .

Relaterade inlägg: