Var Roosevelt gudfar?

Var Roosevelt gudfar?

Var Roosevelt gudfar?

Blev Roosevelt verkligen kallad "gudfar" av kronprinsbarnen? Ja, han önskade det själv. Kronprinsbarnen Astrid, Ragnhild och Harald kallade Roosevelt "gudfar" eftersom han inte ville bli kalla "Mr. President" och det var ovant för barnen att kalla någon vid förnamn.

Vad tycker det norska kungahuset om serien Atlantic Crossing?

Atlantic Crossing väcker ilska hos norska kungahuset Serien har lockat storpublik i Norge, men alla är inte nöjda. Historiker har tyckt att manusförfattarna tagit sig lite väl stora kreativa friheter med sanningen. Samma kritik har nu framförts inifrån kungahuset.

Vart utspelar sig exit?

Serien skildrar fyra finansmän i Oslo och det dekadenta liv de lever med droger och prostituerade samtidigt som de arbetar hårt för att kunna visa upp den perfekta fasaden.

Varför finns inte Exit säsong 1 på SVT Play?

Däremot har vi oftast längre rättigheter på repriser, upp emot ett halvår. Det är därför vi ibland kan visa program där det finns "hål" bland säsongerna. Att vi har visat alla säsonger första gången med 30 dagars rättigheter, för att sedan reprisera om de första säsongerna när vi ska visa sista gången.

Vad hände med norska kungafamiljen under andra världskriget?

I samband med den tyska ockupationen av Norge under andra världskriget lämnade kungafamiljen landet, men kom att spela en betydande roll för det norska folkets mod och motståndsvilja. Inte minst den dåvarande kronprins Olav intog en viktig roll i motståndet och under en tid var kronprinsen Norges försvarschef.

Relaterade inlägg: