Var på Teneriffa är det varmast?

Var på Teneriffa är det varmast?

Var på Teneriffa är det varmast?

Södra delen av Teneriffa har ett varmare klimat än den norra delen av ön. Skall du åka på semester, så är de södra delarna att föredra om du vill ha sol och bad året om.

När är det som varmast på Teneriffa?

Väder och klimat på Teneriffa På västkusten, där det är bergigt, faller mer nederbörd än på övriga ön. Under vintermånaderna december-februari ligger temperaturen på runt 18-20 grader, ungefär som den svenska försommaren. Den varmaste tiden är mellan juni-oktober då temperaturerna ligger runt 23-26 grader.

Hur varmt är det i Teneriffa i november?

Väder och klimat på Teneriffa Under vintermånaderna december-februari ligger temperaturen på runt 18-20 grader, ungefär som den svenska försommaren. Den varmaste tiden är mellan juni-oktober då temperaturerna ligger runt 23-26 grader. Vattentemperaturen ligger på ca 19-23 grader under året.

Var ska man semestra på Teneriffa?

De bästa ställena för en naturnära semester Då är den norra, frodiga delen av ön den perfekta platsen. Mitt i öns hjärta ligger Spaniens högsta berg Teide med storslagna naturområden. Det enklaste sättet att ta sig hit är från Puerto de la Cruz eller La Laguna.

Hur varmt är det i Teneriffa i januari?

Medeltemperaturer
DagstemperaturNattemperatur
januariDagstemperatur 19°cNattemperatur 17°c
februariDagstemperatur 19°cNattemperatur 16°c
marsDagstemperatur 20°cNattemperatur 17°c
aprilDagstemperatur 20°cNattemperatur 17°c

Var är det varmast i Europa i januari?

Kanarieöarna är varmaste platsen i Europa i januari.

Är det blåsigt på Teneriffa?

Nederbörd är sällsynt under sommarmånaderna, både syd- och nordkusten. Vädret nordkusten kan dock vara lite mer blåsigt än södra delen av ön.

Vart åker man på solsemester i mars?

I mars är det fortfarande långväga destinationer som Thailand och Mexico som vinner värmeligan. Men resmål som Kap Verde, Egypten och Kanarieöarna smyger närmare toppen, med riktigt sköna snittemperaturer 22–25 grader.

Relaterade inlägg: