Kan man se norrsken i Blekinge?

Kan man se norrsken i Blekinge?

Kan man se norrsken i Blekinge?

I Kättilsmåla, Torhamn och Rödeby här i Blekinge kunde man under natten till lördagen se norrsken. Det visar vittnesrapporter från lyssnare på vår Facebooksida. Rapporter om norrsken kommer även från bland annat Stockholm, Södermanland, Jönköping, Halmstad och Skåne.

Vart kan man se norrsken ikväll?

Norrsken från STF Aurora Sky Station. Alldeles intill Abisko Turiststation, på toppen av berget Nuolja i Abisko Nationalpark, ligger utsiktsplatsen STF Aurora Sky Station. Hit tar du dig smidigt med en stollift för att antingen åka skidor på dagen (from. ), eller för att uppleva norrsken på kvällen.

Kan man se norrsken ikväll också?

Hösten och senvintern är de bästa årstiderna för norrsken Norrsken uppstår året runt, men det kan endast ses från jordens yta när himlen är tillräckligt mörk och molnfri. Därför är norrskenet främst synligt från september till april.

Hur långt norrut måste man åka för att se norrsken?

Norrsken är vanligast förekommande i polarregionerna, inom en radie av 2500 km runt de magnetiska polerna. Detta område kallas polarskenszonen eller polarskensovalen. Ju längre norrut du reser, desto större chans har du att få en glimt av norrskenet.

Måste man titta norrut för att se norrsken?

Norrsken i Kiruna – Lappland (Norrbottens län) Abisko ligger ju i Kiruna och faktum är att i Kiruna finns det många bra platser för att uppleva häftiga norrsken. Det har ju att göra med att det ligger långt norr upp nära nordpolen och polcirkeln. Här i bilden ovanför ser du ett fint grönt norrsken just från Kiruna.

Relaterade inlägg: