Hur gör man maskkompost?

Hur gör man maskkompost?

Hur gör man maskkompost?

Gör så här

  1. Sätt godislådan med hål i i den andra godislådan.
  2. Riv papper och blötlägg. ...
  3. Häll av vattnet och krama ur vätska ur pappret.
  4. Lägg pappret i botten på godisklådan med hål i.
  5. Fördela färsk kompost, blandat med lite jord, ovanpå.
  6. Lägg rejält med kompostmask på komposten.

Hur trivs maskar?

I en täckodling skyddas maskarna även bättre mot de som gärna vill äta dem som fåglar, grodor, sorkar och näbbmöss. De flesta maskar vill inte ha för sur jord, de trivs därför bäst i medeltung ler till lätt sandjord och i mull.

Vad behöver maskar för att överleva?

De äter inte bara löv, bark, strån och alger, utan också animaliskt material som bakteriemattor, svamphyfer och fjädrar. När det gäller löv är de kräsna, det ska vara nedbrutet av svampar och bakterier. Daggmask har även en omrörande effekt på jorden.

Hur lever daggmasken på vintern?

Daggmaskar gräver sig neråt för att övervintra på frostfritt djup. Andra maskar kan bilda jordklumpar som gör att de kan klara noll eller någon frysgrad. Men djupfrysning klarar de inte utan dör därför att kroppsvätskan kristalliseras och ”skär” sönder maskens innanmäte.

Vad är Kompostmask?

ALLMÄNT OM KOMPOSTMASKAR Maskarna som finns i de flesta kompoststarter är den svenska Eisenia Foetida samt den italienska Dendrobaena Veneta. Dessa väger ungefär 0.5 gram och äter hälften av sin vikt varje dygn. Maskar trivs bäst vid en temperatur kring 20 grader.

Relaterade inlägg: