Var är det varmast i Turkiet?

Var är det varmast i Turkiet?

Var är det varmast i Turkiet?

Högsäsong och som mest varmt är det under mitten av maj till mitten av september. Föredrar du att slippa trängas på stranden och nöjer dig med lägre temperatur ska du åka i april eller oktober. Temperaturen varierar lite beroende på var du semestrar i landet. - Antalyakusten: Alanya, Antalya, Side, Kemer, Belek.

Hur varmt är det i Alanya i februari?

Medeltemperaturer
DagstemperaturNattemperatur
januariDagstemperatur 9°cNattemperatur 2°c
februariDagstemperatur 9°cNattemperatur 2°c
marsDagstemperatur 13°cNattemperatur 5°c
aprilDagstemperatur 17°cNattemperatur 9°c

Hur är vädret i Turkiet i oktober?

En del i Asien och en del i Europa. Vi får ofta frågan hur varmt det är här i oktober. Turkiet fortsätter att vara en populär destination även på hösten, då man går in i en lugnare semesterperiod. Oktober är sista sköna månaden för året med omkring 24 grader, sedan börjar resorna gå på nytt i april igen.

Kan man åka till Turkiet i november?

Bad i Turkiet i november är behagligt (i bästa fall) Angående Alanya, Antalya, Belek, Dalaman, Kemer, Side, Anamur och Cirali så är badet behagligt i november. Havsvattnet är omkring 21.3°C (min/max: 18.5°C/24.1°C) och gör det generellt möjligt att stanna i vattnet länge.

Var ska man åka på solsemester i januari?

Passa på att boka din resa till ett solsäkert resmål som Vietnam eller Maldiverna i januari, och tina upp inför våren i ett varmt land långt bort från kylan....För att få riktigt varmt i januari med temperaturer över 30 graders strecket rekommenderas en resa till:

  • Bali.
  • Gambia.
  • Maldiverna.
  • Vietnam.
  • Sri Lanka.
  • Thailand.

Hur är vädret i Alanya i oktober?

Solsäkra Alanya på Turkiets sydkust bjuder på Medelhavsklimat med härlig värme och vattentemperaturer runt 26 grader ända in i oktober....Medeltemperaturer.
oktober
DagstemperaturDagstemperatur 22°c
NattemperaturNattemperatur 13°c
VattentemperaturVattentemperatur 24°c

Kan man åka till Turkiet i oktober?

Från den 1 oktober avråder UD inte längre från resor till Turkiet som helhet. En reseavrådan finns kvar för resor till vissa delar av landet, men vissa ändringar har gjorts.

Relaterade inlägg: