Vad finns det för fördelar med att spara pengar?

Vad finns det för fördelar med att spara pengar?

Vad finns det för fördelar med att spara pengar?

När du sparar pengar ger du dig själv chansen att kunna uppfylla dina framtidsplaner och drömmar....Du kan ha som mål att spara till:

  • Oförutsedda händelser - trasig tand eller vattenläcka.
  • Framtiden - barnen och pensionen.
  • Vardagen - semestrar och aktiviteter.
  • Drömmar - ny bil eller större boende.

Varför kan det vara bra att spara pengar?

Det vackra med att spara, framförallt om du sparar på rätt sätt, är att de pengar du lägger undan idag, kan du njuta ännu mer utav i framtiden. Du kan nämligen investera dina sparade pengar och få avkastning, ränta. En annan stor fördel är att du slipper ta onödiga lån.

Vilka fördelar och nackdelar finns det med att spara till något du vill köpa?

Det är vanligt att spara pengar på ett bankkonto. Pengarna på ett bankkonto är lätta att ta ut när du behöver dem. Om du sparar länge, för att kunna köpa en bil eller en bostad, kan du spara på ett konto där du inte kan ta ut pengarna förrän om flera år. Ett sådant sparkonto ger dig högre ränta.

Vad är negativt med att spara pengar?

Vad är nackdelarna? Dina pengar kan inte växa eller växer väldigt lite och långsamt. Om du inte har någon ränta eller om räntan är lägre än inflationen kan du i slutändan förlora på att pengarna på ett sparkonto.

Vad är fördelar och nackdelar med fonder?

Sparande med hög risk ger möjlighet till högre avkastning, men kan även innebära att kapitalet förlorar i värde. Sparande med låg risk ger normalt lägre avkastning. Fondernas värde kan svänga upp och ner. En fond som kategoriseras som hög risk har större svängningar.

Relaterade inlägg: