Hur hittar jag min Varukod?

Hur hittar jag min Varukod?

Hur hittar jag min Varukod?

Hitta varukoden i Tulltaxan Tulltaxan är en kostnadsfri och webbaserad söktjänst. Där hittar du drygt 15 000 varukoder för olika varor. Varorna är systematiskt klassificerade i kapitel efter användningsområde eller material.

Vad är ett statistiskt nummer?

Statistisk varukod ska användas för uppgiftslämnande till Intrastat. Du använder dig av den Kombinerade nomenklaturen (KN). Varukoden går eventuellt att hitta på fakturan, kan vara = "HS", "hs-number", "Customs-code", "CN.no", "Commodity code", "Tariff code", "Taric-code", "Tariff No".

Vad är en tullsats?

Tullsatsen är en procentsats som räknas på tullvärdet (normalt varuvärdet enligt faktura plus fraktkostnad och eventuell transportförsäkring) och ger den tullavgift som man ska betala för varorna när man tar in dem i landet.

Vad är Tullkredit?

Om du ska importera regelbundet är det bra att ansöka om tullkredit. Då skickar Tullverket en faktura för tull och införselmoms direkt till dig. Om du inte har tullkredit får speditören ligga ute med moms och tull, och sedan fakturera det vidare, vilket betyder att du måste betala betalningsförmedling.

När infördes skyddstullar?

Tullar har funnits i Sverige sedan 1100-talet och Tullverket blev en egen myndighet 1636. Tullavgifter infördes för att ge nya inkomster till staten – finanstullar. Därefter infördes tullar för att skydda landets eget näringsliv – skyddstullar.

Hur ser ett Tullid ut?

Ett Tull-ID är ett identifikationsnummer eller ett statistiskt nummer som du måste ansöka om för de varor som du importerar eller exporterar, vilket du gör genom att registrera varorna i tulldatasystemet (TDS).

Vad är ett Tullid?

Tull-id är ett nummer som identifierar de sändningar som blir registrerade i Tulldatasystemet – förkortat TDS. Om du exporterar och/eller importerar i ditt företag och har ett export- eller importbevis, har du också uppgifter om tull-id.

Relaterade inlägg: