Vilken åldersgrupp använder TikTok?

Vilken åldersgrupp använder TikTok?

Vilken åldersgrupp använder TikTok?

Tiktok domineras av de som är 25 år eller yngre (47 % av svenska internetanvändare i åldern 16-25 använde Tiktok under Q3 2020.) Det är fler kvinnor än män som använder Tiktok (17 % kvinnliga internetanvändare, kontra 11 % manliga internetanvändare uppgav att de använder Tiktok minst någon gång under Q3 2020).

Vad är det för gräns på TikTok?

I en skriftlig kommentar till Kulturnytt konstaterar TikTok bland annat att man har en 13-årsgräns vid registrering, och att man kommer att arbeta för att säkerställa att användarna får bättre kontroll över sina konton och sitt innehåll.

När ska TikTok byta namn?

Som regel används den av barn för att fördriva tiden med att se på filmsnuttar. Douyin lanserades av Bytedance i Kina september 2016, och bytte namn till Tiktok för den internationella marknaden när det började expandera till Indonesien i september 2017.

Vilka använder TikTok?

Över en miljard internetanvändare använder idag Tiktok, det vill säga ungefär 25 procent av alla internetanvändare i världen! Över 800 miljoner människor loggar in varje månad. Det betyder att Tiktok är större än både Snapchat och Twitter exempelvis. Till största delen är det unga människor som använder Tiktok.

Får ditt barn ha TikTok?

För att kunna använda appen TikTok finns en åldersgräns på 13 år, men för alla under 18 år krävs också tillstånd för förälder eller vårdnadshavare. I december 2019 höjde TikTok åldersgränsen för att köpa ”virtuella gåvor” från 13 år till 18 år.

Vad är dåligt med TikTok?

Nätfiske. Det vanligaste förekommande bedrägeriet på TikTok och andra liknande appar är nätfiske (phishing). Det går ut på att bedragare skickar ut mycket och brett (exempelvis länkar till tusentals användare) för att öka sina chanser till att lura till sig privata uppgifter. ”Alltid är det någon som nappar.”

Hur får man bort begränsat läge på TikTok?

Efter det här behöver både du och ditt barn öppna Tiktok-appen och gå in på era profiler. Klicka på de tre prickarna uppe i högra hörnet för att komma till Inställningar. Skrolla ned till avsnittet Innehåll och aktivitet och klicka på Föräldrakontroll.

Hur många använder TikTok 2022?

Interaktionsstatistik
Plattform

Hur får man tillbaka ett bannat TikTok konto?

Till vilken praktiskt taget någon annan plattform, för att återställa vårt TikTok-konto, måste vi kontakta oss via e-post med plattformen. När det gäller TikTok är e-postmeddelandet antispam@tiktok.com. I det här e-postmeddelandet måste vi ange vårt användarkonto och den användning du gör av denna plattform.

Relaterade inlägg: