Kan man avboka tågresa?

Kan man avboka tågresa?

Kan man avboka tågresa?

Du har ingen lagstadgad ångerrätt när du köper en tågbiljett. Du kan alltså inte ångra köpet och kräva att få pengarna tillbaka. Men ibland kan reseföretaget ge dig möjlighet att avboka eller boka om biljetten.

Hur avbokar man biljetter på SJ?

Du kan avboka din biljett här på sj.se och i vår app. På sj.se börjar du med att söka upp din beställning via Min resa, som du hittar på startsidan. Välj sedan Ändra > Avboka. I vår app klickar du på de tre prickarna uppe till höger på biljetten och sedan på Avboka.

Hur länge kan man avboka SJ?

Du kan också avboka din resa. Du får då ett ombokningsvärde (biljettpriset minus bokningsavgiften), som kan användas för nya resor med SJs tåg. Ny resa behöver bokas inom 180 dagar från och med resedatumet på din ursprungliga biljett. Din nya resa som du bokar om till kan genomföras efter 180 dagar.

Hur mycket är bokningsavgiften på SJ?

Det är ditt färdbevis som du ska visa upp på tåget. I priset ingår en bokningsavgift om 150 kr. Biljetter till SJ Specialtåg är inte avbokningsbara eller ombokningsbara om inte annat särskilt framgår vid bokning av aktuellt arrangemanget.

Vad innebär ombokningsbara biljetter?

Med en ombokningsbar biljett har du möjligheten att ändra din resa innan tågets avgång. Ombokningsvärdet är biljettpriset minus bokningsavgiften och du kan byta in värdet mot en eller flera nya biljetter.

Vad är kampanjkod SJ?

En kampanjkod kan ge dig rabatt på en resa eller t ex ge dig dubbla SJ Prio-poäng. Den skickas normalt till dig per e-post och innehåller oftast både bokstäver och siffror. För att aktivera din kampanjkod så fyller du i koden i fältet för kampanjkod på startsidan.

Vad händer om man inte betalar resan?

Om resenären inte betalar resans pris i enlighet med avtalet har arrangören rätt att häva avtalet och ta ut skälig ersättning. Resenären ska kunna visa fullgjord betalning före avresan.

Relaterade inlägg: