Vad ska man välja för drivmedel?

Vad ska man välja för drivmedel?

Vad ska man välja för drivmedel?

Vilket drivmedel du ska välja beror på dina körvanor. Kör du mest korta sträckor – kanske till och från jobbet – är en laddhybrid det mest lönsamma alternativet. För dig som inte har tillgång till laddning där du parkerar kan en bensinbil vara ett bättre val.

Hur mycket kostar det att ha en bil?

Normal månadskostnad för bil: 2 2 kr om vi räknar med värdeminskning.) Att äga en bil kan alltså kosta runt 2 247 kr i månaden, eller 26 964 kr om året.

År det värt att köpa en bil?

Köper du en bil som är två–tre år gammal har en stor del av det första värdetappet tagits av den första ägaren. En äldre billigare bil ger förstås en ännu lägre kostnad, men driftsäkerheten kanske inte är lika hög och oförutsedda kostnader kan dyka upp då saker går sönder.

Är E5 samma som 95?

E5 är en form av motorbränsle som består av 5% etanol och 95% bensin. I Sverige såldes all 95-oktanig bensin som E5-bränsle, med undantag på Gotland, innan 1 augusti 2021.

Vilka mackar har E5 bensin?

Ja, på alla Circle K-stationer kommer det även att finnas E5. Vår miles PLUS 98 består av maximalt 5 % etanol (E5). Märkningen på stationen och pumphandtaget är E5.

Relaterade inlägg: